Hi Neighbour

Udstillingsperiode:
25/10 – 24/11 2019

Den dansk/amerikanske maler Indigo Richards bryder med serien Hi Neighbour naboskabets uskrevne regel nummer ét – jeg passer mit, og du passer dit – ved at banke på og bede sine naboer sidde model for sig. D. (dato) udstilles resultatet på Galleri Sandberg.

I 2011 portrætterede Richards mænd, der færdedes på bodegaer (At the Pub), men med sine nyeste værker er hun rykket tættere på.

Faktisk er hun blevet hjemme. Hun har vendt sig fra de komplet fremmede til de nærmest fremmede: naboerne. De er ikke familie, ikke venner, ikke kolleger – men udgør en helt særlig type relation.
Faktisk er hun blevet hjemme.

Hun har vendt sig fra de komplet fremmede til de nærmest fremmede: naboerne. De er ikke familie, ikke venner, ikke Naboerne sniger sig ind i ens tankeverden, idet de færdes, hvor man selv gør. Om man vil det eller ej, gør man sig tanker om det liv, der leves i deres stuer, fordi man ikke kan undgå at vide mere om dem end de ægte anonyme på gaden. Man ved, at deres lys brænder om natten,

man har set, hvad de fylder i kurven, når de handler, man gør sig tanker om deres laster, og man genkender de mennesker, der siver ind og ud af deres døre. Men man kender dem ikke.
Med dette næsten antropologiske projekt bryder Richards en intim barriere, der for altid ændrer den særlige relation naboerne imellem.
Og som betragter af værkerne er tanken om det uundgåelige gensyn påtrængende. For hvad vil der ske nu? Hvordan forandrer Richards portrætter hendes forhold til naboerne? Åbner det døren til nye relationer? Bliver naboen – Tim, Jørgen, Hilde – ven? Uvist. Men sikkert er det, at naboskabet ikke længere er det samme.

For den udenforstående betragter forbliver værkerne billeder af anonyme personer, men vi kan forestille os, at de var vores egen nabo, forestille os deres liv, måske endda finde en mindelse om nogen vi kender i deres blik?

Derved bliver de semi-transparente portrætter, skabt med rå mængder vand og akrylmaling, til almengyldige menneskelige fremstillinger, der er vedkommende for os alle.

For køb og reservation kontakt Marie-Louise Sandberg på

Tel: +45 70 70 74 57

info@gallerisandberg.dk