Kragen & Bøssen

Billeder af fuglelyde og skudhuller.

Fredag d. 13. september kl. 17:00-19:00 tager vi afsked med Svend-Allan Sørensens udstilling Kragen & Bøssen over prosecco, østers og vidende ord.

Kurator og skribent Anna Krogh vil i samtale med Sørensen pille i hans tankeverden – dykke ind i arbejdsprocesserne og de indre benspænd, der opstår, når han står med det ene ben på galleriernes bonede gulve og det andet dybt plantet i markens sorte muld. Eller – om man vil – når den ene hånd skåler i prosecco, mens den anden skyder en lerdue med en ældre italiensk bøsse. 
17.00 – 18.00: Samtale mellem Svend-Allan Sørensen og Anna Krogh
18.00  19.00: Østers, prosecco og kanapéer 

Svend-Allan Sørensen (f. 1975) har mange titler: for det første er han en af Danmarks væsentligste billedkunstnere. En kunstner, hvis værker er repræsenteret i vægtige samlinger på blandt andre Statens Museum for Kunst, ARoS og Museum Jorn, og som har prestigefyldte priser på kaminhylden. Men han er også jæger, hvis foretrukne element mere er skovbunden end galleriverdenens hvidtede vægge.

Galleri Sandberg
Ny Vestergade 2C,
5000 Odense

Naturen og jagten smitter direkte af på Svend-Allan Sørensens kunstneriske virke, eller – det er måske mere rimeligt at sige, at kunsten skyder direkte op herfra: det er ikke pertentlige penselstrøg og ornamenterede detaljer, der kendetegner hans kunst, nej, han snitter i træ og perforerer krydsfinérplader med skudhuller!

Sørensen har en forkærlighed for både træsnittets knastede udtryk og den mere sirlige fotogravure, men uanset materialevalg er den analoge proces særligt præsent i alle hans værker: sværten, træet, trykpressen og (tryk)pladen. Stoflighed og imperfektion.

Tematisk dyrker han i sit kunstneriske virke sammenstødet mellem natur og kultur, polernes umulige og nødvendige sameksistens. Som eksempelvis i installationsudstillingen Back to Culture (2010 ved Galleri SPECTA), hvor udstoppede vilde dyr lyste tankevækkende op imod absurde artefakter fra civilisationen og afdækkede det paradoksale og ironiske forhold mellem de to verdener.

Svend-Allan Sørensen er særligt kendt for sine grafiske værker, hvor fugle ofte spiller den metaforiske hovedrolle i betydningsmættede, ironiserende tekstbilleder, der afspejler det moderne menneskes iboende ambivalens.

Udstillingen er kurateret af skribent og kurator Anna Krogh.
Læs mere om kunstneren på: http://svend-allan.dk/

For køb og reservation kontakt Marie-Louise Sandberg på

Tel: +45 70 70 74 57

info@gallerisandberg.dk