Bentemarie Kjeldbæk

Udstillingsperiode
1/2 – 17/3 2020

Nordisk blod og spansk ånd

Kunstmaler Bentemarie Kjeldbæk (f.1952) har siden 1984 bevæget sig som en trækfugl i pendulfart mellem kolde Danmark og det Spanien

der har indlejret sig dybt i hendes motiv- og farvevalg. Inspirationen er ikke køligt-nordiske toner og november-tysthed, men højtråbende kvinder på Barcelonas farvestrålende madmarkeder, flamboyante toreadorer, fnysende tyre og fyrige flamencodansere. Materialiseret i mættede gyldne farver, som spiller op til klare violette og blå.

Gådefulde hofdamer

Hofportrættet af den lille spanske prinsesse og hendes alt andet end gennemsnitlige

entourage (bestående af blandt andre en hund, en nonne, en dværg og kunstneren selv) er til stadighed et af de mest debatterede værker i kunsthistorien grundet dets eksotiske, surrealistiske karakter og dets dynamiske leg med perspektiver.

Hvor gærdet er højest

Som sine afdøde inspirationskilder brænder Bentemarie Kjeldbæk for de gamle malerteknikker, for det taktile og tidskrævende håndværk, og maler derfor med farvepigmenter, hun selv præparerer i fransk terpentin og harpiks,

ligesom de håndvævede lærreder, hun maler på, bearbejdes i mange lag af læderlim og titianhvidt. Der er ingen lave gærder at hoppe over, for det er i selve kampen med lærrederne, blandingen af farverne, og i dialogen mellem det nuværende og de for længst afdøde kunstner-kolleger, at Bentemarie ånder og lever.

For køb og reservation kontakt Marie-Louise Sandberg på

Tel: +45 70 70 74 57

info@gallerisandberg.dk