Indigo Richards

Fælles for Indigos kunst er hendes evige nysgerrighed og søgen efter udvikling. Hun er drevet af en lyst til at udfordre sig selv med nye teknikker, temaer og muligheder inden for kunst og maleri og ønsker ofte at fortælle en historie med sine billeder.

GALLERI

Indigo Richards, født i Spanien 1966, er en dansk-amerikansk kunstner, som bor i Odense. Hun er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi 1988-1993.

Indigo er billedkunstner og har arbejdet med kunsten, siden hun som 21-årig blev optaget på Det Fynske Kunstakademi i Odense. Hun har gennem årene udstillet mange steder i verden – heriblandt Rusland, New York og Berlin. Hun maler med akryl, hvor hun ofte eksperimenterer med spændende nye teknikker, som giver nogle helt unikke effekter til billederne.

De seneste fire år har Indigo taget afsæt i kroppen i sine malerier. Hun sammenligner ofte sin egen krop med billeder af kvinder i modeblade og på TV, når hun portrætterer sin egen krop på malerierne. Indigo kredser dermed om temaerne køn og kropsidealer, som blandt andet kan ses i malerier af hendes krop i shapewear-undertøj, som alligevel ikke helt fjerner alle uønskede buler på kroppen.

Penge er et andet tema, som i form af mønter i forskellige valutaer går igen på mange af hendes malerier. På billederne fremstår mønterne mere stoflige og konkrete end kroppen, som er malet med en tynd, transparent maling.

Fælles for Indigos kunst er hendes evige nysgerrighed og søgen efter udvikling. Hun er drevet af en lyst til at udfordre sig selv med nye teknikker, temaer og muligheder inden for kunst og maleri og ønsker ofte at fortælle en historie med sine billeder. Kunstneren er blandt andet kendt for at fortynde akrylmaling med vand, så det giver en ”vådt i vådt teknik”, der minder meget om akvarel. På samme måde har hun arbejdet med revet kul i malingen, som bryder overfladen på billedet og giver en stoflig effekt.

Se og læs mere på kunstnerens hjemmeside: http://indigo-r.dk/about/ 

[add_eventon ft_event_priority=”no” show_et_ft_img=”yes” show_limit=”no” show_limit_ajax=”yes” evc_open=”no” ux_val=”1″ accord=”no” ]