Lise Kryger Simonsen

Melankolien er en naturlig del af Lise Kryger Simonsens billedunivers, som den også er det i livet, men samtidig er der et lys og en lethed i billederne, som afspejler den styrke, der ligger bag menneskets skrøbelighed.


Lise Kryger Simonsen, født 1978 i Odense.

Uddannet på Fyns Tegne- og maleskole i 1999 og som mediegrafiker på Odense Tekniske Skole, 2004. Har arbejdet som mediegrafiker i en årrække, indtil hun sprang ud som fuldtidsbilledkunstner i 2013 og debuterede med en soloudstilling i 2014, hvor samtlige 22 værker blev solgt ved ferniseringen.

Lise Kryger Simonsen arbejder fortrinsvis med kunstarterne akrylmaling, oliemaling og grafiske illustrationer. Det er tydeligt at se et grafisk udtryk i meget af hendes arbejde, hvor de strenge linjer spiller sammen med organiske former i et univers med plads til menneskelige overvejelser og følelser. Det sort/hvide og markante udtryk får modspil af den spinkle blyantsstreg og de lyse, blålige og kolde toner. Kombinationen tilfører billederne flere lag samt en tekstur og struktur, der giver såvel gennemsigtighed som stoflighed.

Arbejdet med komposition og strukturer har altid optaget Lise Kryger Simonsen, og billedkunsten bliver en kanal for de eksistentielle følelser, der skaber menneskets væren i verden. Melankolien er en naturlig del af kunstnerens billedunivers, som den også er det i livet, men samtidig er der et lys og en lethed i billederne, som afspejler den styrke, der ligger bag menneskets skrøbelighed.

Lise Kryger Simonsen er foruden Galleri Sandberg repræsenteret hos Gallery Hjorth i Horsens og har desuden en lang række soloudstillinger og faste udstillinger bag sig – blandt andet hos Jysk Fynske Medier, Borgernes Hus og Retten i Odense.

Se og læs mere her: www.lisekrygersimonsen.dk

Events for kunstneren følger…