Mazja Hillestrøm

Mazja Hillestrøm forsøger gennem kunsten at forene det brutale med det følsomme; fleksibel accept med kreativ autoritet. Hendes mission er at give os mod og lyst til at være til stede – og samtidig vil hun forføre os med sine fabulationer, der omfatter både manifester og fornøjelse.

GALLERI

Mazja Chloé Hillestrøm er født i Nordsjælland i 1976, og voksede op i forskellige byer på Sjælland – dog med en periode i Ribe.

I sine voksne år har Mazja boet i London, New York, Wien og København. Hun har studeret på Kunstskolen Spektrum (2010-11), Akademie der bildenden Künste i Wien (2011-13), Konsthögskolan i Malmö (2013-14) og Fatamorgana (2014-15).

Interessen for kunst blomstrede på Bernadotteskolen i Hellerup, hvor et stort værk fra hendes tidlige teenageår indtil for ganske nyligt prydede en af skolens mure.

Mazja er fortrinsvis fotokunstner, selvom hun også interesserer sig for lys, installationer og dokumentar. Hun har blandt andet udstillet sine lamper under titlen Bubbles i Politikens Hus (2015), mens hendes fotoværker har været udstillet hos Galleri Christoffer Egelund flere gange. Her blev hun med serien Broken Land udnævnt til årets kunstner 2017.

I år har hun haft en særudstilling på Rudolph Tegners Museum og Statuepark, hvor hun med sine eventyrlige serie af fotoværker under titlen Genopstandelse tilbyder en ny måde at se Tegners skulpturer på. Desuden bidrager hun med fem nye værker til majs udgave af fotobogen Året, der handler om København.

Mazja Hillestrøm forsøger gennem kunsten at forene det brutale med det følsomme; fleksibel accept med kreativ autoritet. Hun elsker at styre og bestemme, men glemmer aldrig at lytte og nyde. Hendes mission er at give os mod og lyst til at være til stede – og samtidig vil hun forføre os med sine fabulationer, der omfatter både manifester og fornøjelse.

[add_eventon ft_event_priority=”no” show_et_ft_img=”yes” show_limit=”no” show_limit_ajax=”yes” evc_open=”no” ux_val=”1″ accord=”no” ]