Niels-Erik Von Øhlenschlæger

Niels-Erik Von Øhlenschlæger arbejder fortrinsvis med materialerne træ og bronze, når han laver sine menneskelignende skulpturer, som hverken er helt abstrakte eller naturalistiske. Skulpturerne taler både til det dunkle i os alle, men pirrer også menneskets iboende nysgerrighed over for det groteske og uforståelige.

GALLERI

Niels-Erik V. Øhlenschlæger – også kendt som NeVø, født 1957, er billedhugger og debuterede som kunstner i 1979 på Galleri Olsen i Fredericia. Siden har han udstillet i Danmark, Sverige og Tyskland med skulpturer og grafik.

NeVø er især kendt for den otte meter høje skulptur ”Entrance to a fairytale” på Sejrsskovvej i Odense, som er inspireret af H.C. Andersens eventyr ”Fyrtøjet”, hvor det hule træ er indgangen til en skjult verden.

Han arbejder fortrinsvis med materialerne træ og bronze, når han laver sine menneskelignende skulpturer, som hverken er helt abstrakte eller naturalistiske. Kunstneren kan godt lide at udfordre sig selv med en type af træ, som er svær at arbejde med og som normalt ville ende som affaldstræ.

Inspirationen til mange af værkerne kommer blandt andet fra den nordiske fortids figurverden og skulpturer, hvor antropomorfe væsner i træ og bronze træder ud af mosernes hemmelighedsfulde dybder og kræver deres plads i vores nutid. Skulpturerne taler både til det dunkle i os alle, men pirrer også menneskets iboende nysgerrighed over for det groteske og uforståelige.

 

[add_eventon ft_event_priority=”no” show_et_ft_img=”yes” show_limit=”no” show_limit_ajax=”yes” evc_open=”no” ux_val=”1″ accord=”no” ]