Bentemarie Kjeldbæk

Bentemarie Kjeldbæk (f.1952)
Kunstmaler Bentemarie Kjeldbæk  har siden 1984 bevæget sig som en trækfugl i pendulfart mellem kolde Danmark og det Spanien, som har indlejret sig dybt i hendes motiv- og farvevalg, der er karakteriseret af komplementære farver og en temperamentfulde streg.

Inspirationen er ikke køligt-nordiske toner og november-tysthed, men højtråbende kvinder på Barcelonas farvestrålende madmarkeder, flamboyante toreadorer, fnysende tyre og fyrige flamencodansere, ligesom inspirationen fra mestrene Miró, Picasso og Dalí heller ikke fornægter sig. Det hele materialiseret i mættede gyldne farver, som spiller op til klare violette og blå.

Som sine afdøde inspirationskilder brænder Bentemarie Kjeldbæk for de gamle malerteknikker, for det taktile og tidskrævende håndværk, og maler derfor med farvepigmenter, hun selv præparerer i fransk terpentin og harpiks, ligesom de håndvævede lærreder, hun maler på, bearbejdes i mange lag af læderlim og titianhvidt. Der er ingen lave gærder at hoppe over, for det er i selve kampen med lærrederne, blandingen af farverne, og i dialogen mellem det nuværende og de for længst afdøde kunstner-kolleger, at Bentemarie ånder og lever.

Bentemarie Kjeldbæk

- medvirker i følgende udstillinger

Grand Opening
03.12.2020
01.02.2021

Modtag portfolio

Udfyld formularen og modtag kunstnerens portfolio.