Betty Cristine Fog

Betty Cristine Fog (f. 1951)

Uddannet fra Kolding Designskole i 1973. Fog har i en lang årrække arbejdet som modedesigner, men har virket som billedkunstner siden debuten i 2005.

Fogs raffinerede collager har det digitale fotografi som bund, og de mange elementer tilføjes herefter lagvist i en tålmodig kunstnerisk proces, hun har døbt “digital decoupageteknik”:
Det affotograferede dekonstrueres, og delelementerne sættes herefter sammen i helt nye – og af virkelighedens logik uafhængige – udtryk.
Beskueren inviteres i Fogs værker ind i en forunderlig og surreal verden, hvor gennemgående figurative elementer er de slanke kvindesilhouetter i positurer, som refererer til den klassiske modefotografis æstetik. Disse ofte i kombination med arkitektoniske brudstykker, løsrevet fra deres kontekst.

Tematiske motivisk mødes kontrasterne i hendes arbejde: det smukke og det grimme, det mystiske og det almindelige, det organisk utæmmelige og byens stiliserede arkitektur. Det yndige og det brutale, det dystert sort/hvide og de muntre klare farveflader. Det virkelige og det fiktive. I en kontinuerlig jagt på balance mellem harmoni og disharmoni.

Betty Cristine Fog

- medvirker i følgende udstillinger

Stormens Rasen
03.08.2020
20.10.2020

Modtag portfolio

Udfyld formularen og modtag kunstnerens portfolio.