Indigo Richards

Indigo Richards (f. 1966) 

I 1988-1993 uddannet fra Det Fynske Kunstakademi,

Gennemgående for Richards malerier er de store armbevægelser, både i format, farve og gestik.

Umiddelbart efter akademiet skabte hun abstrakte, ekspressive plantemalerier, bl.a. serien Arter (2009) med inspiration fra botanikeren Carl von Linné. Richards’ temaer afspejler forskellige fikspunkter i livet, henholdsvis som en hyldest til og en bearbejdning af dem.

I 2019 arbejdede hun med serien Neighbors – nysgerrige øjebliksbilleder af sine faktiske naboer, skabt vådt i vådt i en blanding af akvarel og akryl.

Serien The Essentials fra 2018 bestod af abstraktioner over virkeligheden, inspireret af den storslåede natur på en lille ø ved Kroatiens kyst, og i 2020 fortolkede hun de usynlige, elektriske lysbølger, som omgiver os i værkserien Visible light.

Indigo Richards er optaget af kunstneriske, tekniske eksperimenter, som indbyder til tilfældig og ukontrolleret skønhed, når materialerne ikke opfører sig, som forventet.

Med stærk farvefornemmelse afsøger hun farvernes pigmentering og hvordan malingen aflejrer sig i transparente lag, præget af det levende vands bevægelser over lærredet.

Indigo Richards

- medvirker i følgende udstillinger

INDIGO RICHARDS: WATERING FLOWERS
01.05.2021
22.05.2021

Modtag portfolio

Udfyld formularen og modtag kunstnerens portfolio.