Indigo Richards

Indigo Richards (f. 1966) 

I 1988-1993 uddannet fra Det Fynske Kunstakademi, og hendes arbejde forgrener sig i to spor: installation og performance som en del af kunstgruppen QWERTY og så malerierne, der tematisk kredser om hende selv i mødet med omverdenen i form af eksempelvis fordrukne værtshusgæster, modeverdenens umulige kropdsidealer og senest de næsten-fremmede, naboerne. Som med de lette akvareller maler Indigo Richards vådt i vådt med sine akrylfarver.

Hun fortynder malingen, så den aflejrer sig i transparente lag præget af det ukontrollerbare vands tilfældige bevægelser over lærredet.

Richards er optaget af skønheden i det uperfekte, det fejlbefængte – for kunstneriske eksperimenter med teknikker, hvor materialerne ikke opfører sig, som forventet. Det, andre ville kaste bort.

Fascinationen overskrider materialernes verden og rækker dybt ind i tematikkerne i hendes kunstneriske virke: som når hun portrætterer sig selv i shapewear-undertøj, der ikke fjerner alle kroppens uønskede buler, men ender med at fremhæve dem. Det er de akavede, uflatterende billeder, Richards er optaget af. Det, de afslører, og den følelse de vækker.